Over Root

RooT eet - en borrelhuys wordt gerund sinds 1 januari 2020 door Corné Zoontjens en Anke de Kort: twee ambitieuze horeca-fanatiekelingen met jarenlange ervaring in Horeca T-Kwadraat Tilburg en daarvoor de Stadssporthal en Sport Inn Dongewijk. De diversiteit van deze plek, die ze al gewend waren in Tilburg, trok hun erg om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Sinds 10 februari 2020 is RooT geopend. 

De betekenis
De oudheid van het pand en betekenis van Rootven (waar RooT naar vernoemd is) zie je terug in de inrichting. Maar wat betekend RooT eigenlijk? Rooten is het rottingsproces van op het land verbouwde vlasvezels die uitgehangen worden in water, in een ven: het Rootven! Na een aantal weken was de vlasvezel goed geroot en dan werd het eruit gehaald en gedroogd. Daarna werd het bewerkt tot linnen, waar men bijvoorbeeld tafelkleden en schorten van maakte. Het logo van RooT heeft de blauwige kleur van het bloem van de vlasvezel, als de vlasvezel na het rooten gedroogd is krijgt het een warm grijze kleur zoals de letters in het logo. Dit zijn de twee kleuren die dan ook voornamelijk zijn gebruikt in het Eet- & Borrelhuys. Oude verhalen en/of foto’s over deze plek zijn dan ook altijd welkom!